Cum funcționeză un filtru de apă?

Cum funcționeză un filtru de apă?
✍🏽Vă doriți ca apa dvs. să aibă un gust mai bun, fără să mai fiți nevoiți să cheltuiți banii pe cea îmbuteliată? Iată cum un filtru de apă poate fi o modalitate mai rentabilă de a îmbunătăți gustul apei din casa dvs. Aruncând o privire asupra modului în care funcționează un astfel de filtru și, totodată, asupra diferitelor tipuri de filtre pe care ar trebui să le aveți în vedere, puteți decide dacă este ceea ce vă trebuie pentru a rezolva problemele deja existente.
This image has an empty alt attribute; its file name is waterr.png
📌De ce trebuie filtrată apa?
✍🏽Apa filtrată are multe beneficii, de la îmbunătățirea gustului până la siguranță. Filtrarea apei are ca scop îndepărtează impuritățile, lăsând mineralele benefice organismului care, de asemenea, pot oferi apei un gust plăcut. Totodată, filtrele de apă mai pot elimina și contaminanții, în special clorul, care se pot regăsi în apa de la robinetul dumneavoastră.

📌Iată cele două tipuri de filtrare

Există două categorii principale prin care se poate filtra apa: filtrare fizică și filtrare chimică. Filtrarea fizică presupune filtrarea apei pentru a elimina impuritățile mai mari, în esență, putem să ne gândim că funcționează ca o sită. În timp ce, filtarea chimică presupune trecerea apei printr-un material activ, care poate elimina impuritățile.

Cele mai comune metode de filtrare a apei includ cărbunele activ, osmoza inversă și filtrarea propriu-zisă a sedimentelor. Un sistem simplu de filtrare a apei poate fi montat chiar sub chiuveta din bucătăria dumneavoastră.

Aici, la Kinetico, folosim osmoza inversă și filtrarea cu cărbune activ, deoarece acestea sunt două dintre cele mai eficiente tehnici de filtrare a apei.

📌Osmoza inversă

Osmoza inversă presupune trecerea moleculelor de apă printr-o membrană semipermeabilă, prin care contaminanții sunt de regulă mult prea mari pentru a trece. Contaminanții vor fi trimiși spre evacuare, în timp ce la robinetul dumneavoastră va ajunge apă sigură pentru băut.

Osmoza inversă este o metodă de filtrare avansată care poate elimina cel mai mare procent de contaminanți din apă prin intermediul membranei semipermeabile.

Dovedind cât de eficientă este osmoza inversă, modelul Premium K5 Pure Ultra elimină 99,99% din viruși și 99,99% din bacterii cu ajutorul unui filtru Purefecta Guard.

📌Filtrare folosind cărbune activ

O altă tehnică de filtrare a apei utilizată de Kinetico este filtrarea cu cărbune activ. Filtrele cu cărbune activ funcționează prin absorbția unei serii de impurități și contaminanți din apă. Carbonul are o suprafață internă mare care poate atrage și reține cu ușurință impuritățile chimice.

Filtrele cu cărbune activ granular sunt cele mai comune pentru uz casnic și ajută la reducerea gusturilor și mirosurilor nedorite prin absorbție. Filtrele cu bloc de cărbune vor fi puțin mai scumpe, dar sunt de obicei mai eficiente pentru eliminarea particulelor. La Kinetico, avem în ofertă ambele tipuri de filtre ca parte a gamei noastre Aqua.

✔️Kinetico AquaTaste utilizează un filtru cu cărbune activ granular de 5 microni pentru a îmbunătăți gustul, mirosul și culoarea apei potabile.

✔️Kinetico AquaGuard utilizează un filtru de cărbune tip bloc pentru a elimina sedimentele, clorul, pesticidele și insecticidele.

❗️ ❕Dacă instalați un filtru de apă din gama Kinetico Aqua, veți avea nevoie fie de un robinet cu trei căi, fie de un robinet suplimentar.

👉Dacă doriți mai multe informații pentru a găsi filtrul de apă potrivit pentru casa sau afacerea dvs., nu ezitați să ne contactați, iar echipa noastră de experți vă poate ajuta să vă transformați calitatea apei.👈

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!