Osmoză inversă sau filtrare cu cărbune activ. Care dintre ele?

Osmoză inversă sau filtrare cu cărbune activ. Care dintre ele?
🤔Dacă v-ați gândit la un sistem de apă potabilă pentru casa dumneavoastră, este posibil să fi citit despre două tehnologii populare: filtrarea cu cărbune activ și filtrarea prin osmoză inversă. Care sunt diferențele dintre aceste două metode de filtrare?

✅Filtrele cu cărbune activ filtrează apa prin trecerea acesteia printr-un mediu de cărbune activ special fabricat. Pe măsură ce apa trece prin filtru, impuritățile precum clorul se leagă de carbon, ceea ce reduce gusturile și mirosurile din apă.

✅Filtrele de osmoză inversă separă moleculele de apă de alte molecule forțând apa să treacă printr-o membrană semipermeabilă. Sistemele de osmoză inversă includ adesea mai multe etape - ale noastre includ un prefiltru, membrana de osmoză inversă, un rezervor de stocare și un postfiltru - fiecare dintre acestea având un rol în asigurarea unei ape de cea mai bună calitate posibilă atunci când apa ajunge la robinetul dumneavoastră.

📢În primul rând, filtrarea cu cărbune activ elimină mult mai puțin din apă decât osmoza inversă. Sistemele de filtrare cu cărbune activ au o varietate de grade de filtrare, de la 0,5 de microni la 50 de microni. Multe sisteme de filtrare cu cărbune activ au clasificarea NSF Class I pentru particule, ceea ce înseamnă că filtrul poate elimina 85% din particulele de 0,5-1μm, în timp ce sistemele de osmoză inversă pot filtra până la aproximativ 0,001μm - ceea ce reprezintă o diferență de aproximativ 500 de ori. Pentru a vă oferi o comparație de mărime, lățimea medie a unui fir de păr uman este de 100μm.

👁‍🗨Deoarece porii unei membrane de osmoză inversă sunt atât de mici, aceasta poate reduce sau elimina în mod eficient o gamă mult mai largă de contaminanți decât o poate face un filtru cu cărbune activ.

👁‍🗨Filtrarea cu cărbune activ excelează la eliminarea gustului și mirosului de clor. Osmoza inversă, pe de altă parte, va elimina aproape orice din apa dumneavoastră, dar funcționează mai bine dacă particulele mari sunt îndepărtate înainte pentru a preveni murdărirea prematură a membranei.

❗️ ❕Există mulți alți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un sistem de tratare a apei potabile pentru locuința dumneavoastră: prețul, constrângerile de spațiu, nivelul de contaminanți din apa etc.

👉Sistemele noastre avansate de filtrare a apei Kinetico elimină eficient contaminanții și microorganismele dăunătoare din apa de la robinet, asigurând o apă potabilă sigură și de înaltă calitate.Experimentați beneficiile unei ape de înaltă calitate contactându-ne astăzi pentru o analiză gratuită a apei.👈

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!