Cum știu dedurizatoarele de apă când trebuie să se regenereze?

Cum știu dedurizatoarele de apă când trebuie să se regenereze?
📢Odată ce oamenii află ce pot face dedurizatoarele de apă pentru a îmbunătăți calitatea apei, ei pun adesea întrebări specifice despre procesul de regenerare. Unul dintre cele mai frecvente subiecte este modul în care dedurizatorul știe când trebuie să se regenereze. Să examinăm două categorii majore de dedurizatoare de apă, cele inițiate de timp și cele inițiate de cerere.
 
📌Dedurizatoare inițiate de timp
 
✅Regenerarea unui dedurizator de apă în funcție de timp a fost una dintre primele metode dezvoltate pentru funcționarea automată. Atunci când acest tip de dedurizator se regenerează, supapa de control deschide o cale pentru ca apa netratată să ajungă direct la robinete. Panoul de control este adesea setat să înceapă regenerarea în mijlocul nopții pentru a minimiza cantitatea de apă netratată care ajunge la robinete sau în boiler. Dacă primiți mai multe persoane în vizită, spălați mai multe rufe, spălați mașina sau umpleți piscina pentru copii mai mult decât era prevăzut, dedurizatorul se va epuiza și va începe să furnizeze apă dură la robinete. De asemenea, dacă plecați în vacanță și nu folosiți deloc apă, dedurizatorul se va regenera inutil atunci când este setat.
 
📌Dedurizatoare inițiate de cerere
 
✅Dedurizatoarele de apă inițiate de cerere își încep regenerarea atunci când rășina schimbătoare de ioni s-a încărcat în ioni de calciu și magneziu, ceea ce se poate întâmpla în orice moment. Este ca și cum ați umple rezervorul de benzină al mașinii dvs. atunci când indicatorul arată că este gol. Un contor integrat în supapa de control totalizează apa care trece prin sistem. În funcție de cât de dură este apa, contorul este reglat pentru a începe regenerarea atunci când patul de rășină este epuizat. Atunci când contorul dă semnalul, supapa de control începe o secvență de etape de regenerare, care includ de obicei aspirarea saramurii, clătirea și spălarea în contra curent a patului de rășină cationică.

✅Unele sisteme care utilizează inițierea la cerere au rezervoare mici și timpi de regenerare scurți. În acest fel, ele limitează trecerea apei dure către utilizatorul final. Alte sisteme au un al doilea tanc plin cu rășină cationică care intră în funcțiune în momentul în care celălalt tanc își începe regenerarea. Ambele tipuri de sisteme la cerere obțin o eficiență bună și constantă a sării.

👉Alegeți să investiți într-un sistem de dedurizare apă non-electric Kinetico, controlat de o valvă hidraulică care funcționează doar pe baza forței cinetice a apei. Cunoașterea acestor diferențe vă va fi utilă dacă veți căuta vreodată un sistem de tratare a apei pentru propria casă sau afacere. Contactați echipa KinecticRo Solutions pentru a descoperi ce tip de dedurizator este potrivit calității apei dumneavoastre.👈

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!