Sfaturi pentru tratarea apei din foraj sau put

Sfaturi pentru tratarea apei din foraj sau put

Indiferent dacă locuiți în mediul rural sau într-o comunitate suburbană, trebuie să știți că apa dumneavoastră provine din apele subternane sau de suprafață care sunt pompate din sursa proprie în casa dumneavoastră. Odată ajunsă în casă, aceasta este folosită atât pentru băut, gătit, cât și ca apă menajeră. De asemenea, dacă apa este asigurată dintr-o sursă proprie, sunteți singurul responsabil atât pentru calitatea apei, cât și pentru orice metodă de tratare a acesteia.

Există mai multe metode de tratare pentru a îmbunătăți calitatea apei de foraj. Buletinul de analiză apă și modul în care doriți să folosiți apa (menajeră sau băut/gătit) vor determina soluția optimă pentru tratarea acesteia. 

 

1. Apa menajeră  - reprezintă 99% din apa care este folosită pentru a satisface nevoile de zi cu zi. De obicei, apa provenită din sursă proprie (fântână / foraj) are nevoie de o etapă preliminară de filtrare sedimente / particule solide în suspensie și de un sistem de dedurizare, astfel încât apa să se încadreze în parametrii standard de calitate. Apa brută – nefiltrată și nededurizată poate cauza probleme instalației și echipamentelor din casă, cum ar fi: pete acumulate de calcar, depuneri de fier sau mangan, scăzând semnificativ durata de viață a echipamentelor care folosesc o astfel de apă (centrala, boiler, mașina de spălat haine / vase, fier de călcat, etc).

2. Apa potabila - deși apa folosită pentru băut sau gătit reprezintă un procent redus din apa folosită în casa dumneavoastră, calitatea acesteia este cea mai importantă. Apa de foraj netratată poate schimba gustul și mirosul preparatelor, băuturilor și alimentelor. Sistemul de osmoză inversă este recomandat pentru potabilizarea apei din punct de vedere fizico-chimic, îmbunătățind semnificativ calitatea, gustul și mirosul apei provenită din sursa proprie.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!