Sfaturi privind alegerea dedurizatorului potrivit nevoilor tale

Sfaturi privind alegerea dedurizatorului potrivit nevoilor tale

Ai depuneri de calcar pe bateria de la chiuveta sau ti s-a stricat centrala termica din cauza calcarului? Iata cateva sfaturi privind alegerea unui dedurizator sau unei statii de dedurizare.

 

Daca ai facut deja o scurta cautare pe internet, cu siguranta ai ajuns la concluzia ca nu este deloc o decizie usoara. Care este varianta optima pentru tine atunci cand exista o varietate atat de mare echipamente destinate dedurizarii apei? Varianta mono tanc? Varianta dublu tanc? Electric? Non-electric? Sare pastile? Sare bloc? Regenerare functie de volum? Regenerare functie de timp? Costuri de intretinere?

Optiunile tale par prea multe si prea tehnice. Venim asadar in sprijinul tau cu un ghid in cinci pasi pentru a te ajuta in identificarea dedurizatorului optim nevoilor tale.   

1. Mono tanc vs. Dublu TancDedurizatoarele de apa cu un singur tanc prezinta un singur tanc cu rasina cationica. Automat, dedurizatoarele dublu tanc prezinta doua tancuri cu rasina cationica si sunt echipamentele recomandate pentru tratarea unei ape cu duritate mare. Ambele tipuri de dedurizatoare au o valva hidraulica care va contoriza volumul de apa dedurizata consumat de dvs. In momentul in care tancul cu rasina a atins capacitatea maxima de dedurizare apa, acesta trebuie sa se “curete” – proces numit regenerare. Cand incepe procesul de regenerare a rasinii cationica din tanc, dedurizatorul mono tanc va furniza apa dura, in timp ce dedurizatorul dublu tanc va comuta furnizarea apei pe cel de-al doilea tanc pentru a va asigura un debit continuu de apa dedurizata. Concluzie: daca bugetul iti permite, se recomanda dedurizatorul dublu-tanc!

2. Electric vs. Non-electric: Aceasta alegere este simpla, un dedurizator electric trebuie sa fie conectat la o priza de curent electric. Va trebui sa setezi ora la care dedurizatorului ar trebui sa se regenerare (de obicei, se alegere ora 02:00 noaptea). Dedurizatorul se va regenera intotdeauna la ora setata de tine, chiar daca nu ar trebui sa se regenereze (de exemplu: nu a existat consum de apa in acea perioada). Prin comparatie, dedurizatorul non-electric furnizeaza apa dedurizata “la cerere”, doar atunci cand exista consum si asta inseamna ca rasina cationica din tancuri se va regenera doar atunci cand este intradevar nevoie si astfel veti economisi bani! Concluzie: daca bugetul iti permite, se recomanda dedurizatorul non-electric!

3. Debitul de apa furnizat: Acest aspect este important in alegerea dedurizatorului de apa. Tuturor ni s-a intamplat cel putin o data sa fim la dus si, in acelasi timp, altcineva sa mearga la toaleta si sa traga apa, moment in care, pentru un timp, debitul de apa la dus se reduce substantial. Dedurizatorul de apa nu ar trebui sa aiba un astfel de impact asupra debitului de apa tratata necesar. Accesati aici pentru a vedea performantele dedurizatoarelor Kinetico comparativ cu alti producatori. Concluzie: Debitul de apa dedurizata trebuie corelat cu numarul de persoane ce locuiesc in casa. De exemplu, pentru o familie de 4 persoane, debitul de apa necesar este de cca. 30 litriu/minut, echivalent a 1,8 mc/ora.

4. Sare bloc vs. Sare pastile/tablete: Mmmmm….o alegere dificila! Sarea tip pastile/tablete pare a fi o alegere accesibila tuturor, vine ambalata in saci de 25 kg, are costuri mai mici, insa este extrem de dificil de manevrat si intrebuintat. Sarea tip bloc pare solutia optima in acest caz. Blocurile solide de sare compactata pot fi introduse cu usurinta in compartimentul de sare al dedurizatorului si se consuma mult mai greu decat sarea tip pastile. Sarea tip bloc este mai scumpa decat sare tip pastile/tablete, insa pentru anumite persoane sarea tip bloc este alegerea perfecta! Orice ati alege privind tipul de sare al dedurizatorului, asigurati-va ca sarea folosita este de calitate superioara (concentratie NaCl >99,98%, recristalizata si ambalata corespunzator). Concluzie: Intrucat sarea de tip pastile/tablete este mai usor de gasit pe piata si mai ieftina decat cea bloc, se recomanda aceasta sare de dedurizare!

5. Costuri de mentenanta si fiabilitate: O simpla cautare pe internet va evidentia o plaja extrem de mare de preturi pentru dedurizatoarele de apa recomandate pentru uz rezidential. La fel ca si producatorii de autoturisme, in domeniul tratarii apei exista producatori de renume – scumpi si producatori de “calitate indoielnica” – ieftini. Trebuie sa admitem faptul ca pretul dedurizatorului spune multe despre calitatea acestuia! Dedurizatoarele de apa ieftine sunt echipamente mono tanc, electrice care vor avea intotdeauna costuri cel putin duble de intretinere, fiabilitate redusa din cauza dependentei de curent electric in functionare, dar si din cauza nevoii de a fi instalate in medii ferite de umiditate. Ori, experienta practica arata ca cele mai multe sisteme de dedurizare si filtrare a apei sunt instalate afara, in camine tehnice in care umiditatea si chiar riscul de inundare sunt prezente. Dedurizatoarele non-electrice, dublu tanc sunt mai scumpe, insa au costuri de intretinere semnificativ mai mici, pot fi instalate chiar si in conditii de umiditate/inundabile si va vor asigura apa dedurizata de calitate in mod continuu – 24/7. De asemenea, toate componentele dedurizatoarelor non-electrice sunt mecanice astfel incat astfel de dedurizatoare sunt extrem de fiabile in timp. Detalii aici.

Chiar daca putem parea subiectivi (pentru ca, intr-adevar, suntem), dedurizatoarele Kinetico sunt cele mai performante sisteme de filtrare din industria tratarii apei. Daca nu ne credeti pe cuvant, puteti verifica recenziile partenerilor nostri care se bucura de calitatea sistemelor de tratare a apei Kinetico!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!